Luen kirjallisuutta. Opiskelin filosofiaa pääaineena yliopistossa. Piti tulla tutkija, mutta ei vaan tullut.
Tässä lempikirjojani. Olisi kiva jutella tästä lisää, koska kirjallisuudessa/filosofiassa on seksuaali/sukupuolivähemmistöt tullut ajankohtaiseksi nykyään
Lempi/suosikki/omasta mielestä vaikutusvaltaisia kirjailjoita
Franz Kafka
Thomas Mann
Friedrich Nietzsche
Dante Aligieri
Vergilius
Mika Waltari(historialliset romaanit)
Joel Lehtonen(Rakastunut Rampa)
Edgar Allan Poe. yms
Olen jo aiemmin kertonut lukeneeni John Irvingin Minä olen monta - kirjan ja pidän siitä kuten muistakin Hänen teoksistaan. Nyt vuosien saatossa olen siirtynyt äänikirjoihin ja huomannut niiden olevan ehkäpä tavallaan parempia ”lukukokemuksia” sillä rivien yli kiirehtimiseen riivien yli hyppimiseen ei sorru niin helposti.
Omien mielikuvaympäristöjen luominen on aivan samanlaista kuin itse lukiessa.
Minä olen monta - kirjan kirjastohoitaja neiti Frostin hahmo, perosoona sekä olemus vetoaa ehkä moneen clubin jäseneen, ainakin itseeni. 🙂.
Tulee vähän myöhässä. Steinback on hieno. Huovisen Joe-Setä ja Veitikka on kultaa. Edgar Allan Poe.: Siinä Amerikkailaisen ja muunkin kirjallisuuden mestari.
John Irwing on julkaissut teoksen Viimeinen tuolihissi. Olen siirtynyt painetun kirjan joka on järkälemaisen paksu, kuuntelemaan sen luettua versiota. Teemoiltaan kirja on luultavati hyvin läheinen minulle ja varmaan toisille dreamwear clubin jäsenille.
USA:ssa julkaistun kirjan kansi on oivaltava.
Lyhennelmä suomennetun kirjan esittelystä;
”Billy Abbott on teatteriperheen vesa.
Naisroolit jaetaan tädin ja isoisän kesken, joskin kaitaluinen isoisä on leningissä uskottavampi kuin siveä Muriel-täti. Katsomossa istuva isoäiti ei tiedä, kumpaa paheksuisi enemmän, puolihameissa turhankin hyvin viihtyvää miestään. Ei siis ihme, että Billy päätyy salaamaan orastavat seksuaaliset epäilyksensä. Mutta ihastumista vääriin ihmisiin ei voi välttää. Painijoukkueen kauniskasvoinen kapteeni Jacques Kittredge ja epäilyttävän leveäharteinen kirjastonhoitaja neiti Frost ovat vain alkusoittoa Billyn alati mutkikkaammassa rakkauselämässä. Biseksuaali Billy saa pian huomata, että ahdasmielisyys ei rajoitu pikkukaupunkeihin. Mutta Billy ei anna periksi. Ura menestyskirjailijana rakentuu vankalle uskolle, että seksuaalinen suuntautuminen ei ole ihmisyyden mitta.
John Irvingin uskaliain ja kunnianhimoisin romaani on puhdasverinen tragikomedia, joka palaa rakastetun Garpin maailman teemoihin. Tuiman katseen tuttu pilke saa aavistelemaan, että tie helvettiin on mitä luultavimmin moraalisella ylenkatseella kivetty.”
Olen uusi, siksi myöhäinen kommentti.
Me kaikki ihmiset olemme kai hybridi- ja multipersonnalisia sisinmältään, voimme olla mitä haluamme ulkoisesti ja toimia sekä ajatelella monella tapaa.
John Irving kirjoitaa,”Minä olen monta” In One Person, teoksessaan hyvin siitä, millaisia voimme olla.
Lukemisto;
John Irving, kaikki suomennetut
Veikko Huovinen
Arto Paasilinna
Kalle Isokallio
Raymond Chandler
John Steinbeck
J. D. Salinger
Elmore Leonard
Jne. . .
Musiikki;
Blues, jazz, rock’n roll, JJ Cale